Inhoud

Flexbrick is een uniek systeem om gevels, daken en plafonds te bekleden met keramiek. Het bestaat uit een gevlochten rvs-stalen net waar keramische tegels ingeschoven worden, zowel horizontaal als verticaal. De keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Flexbrick 3b - Steenhandel Gelsing.jpg   Flexbrick detail patio - Steenhandel Gelsing.jpg

Het systeem kan op diverse manieren worden toegepast. Zo kan het complete net worden voorzien van tegels en ontstaat een geheel dicht beeld. Een andere optie is een deels open toepassing met een open-dicht verhouding die volledig naar keuze is. Hierdoor ontstaat een grote mate van ontwerpvrijheid! Gevels, daken en plafonds zijn zo op een unieke manier te voorzien van een flexibel bakstenen 'gordijn'.

Het aanbrengen van Flexbrick lijkt ook op het ophangen van een gordijn. Aan de bovenkant van de dragende constructie worden rvs-rails bevestigd met console ankers. Via speciale haken worden de netten hieraan opgehangen. De netten hangen uit op basis van hun eigen gewicht; extra ankers zijn dan ook niet nodig.

Op de bouwplaats kunnen de netten met behulp van een bouwkraan snel en efficiënt worden aangebracht. De netten zijn toe te passen tot een hoogte van wel 20 meter. En omdat ze gevouwen kunnen worden, zijn ze relatief makkelijk te transporteren.

Het Flexbrick systeem is inmiddels gebruikt bij diverse projecten in het buitenland waaronder bij een parkeergarage in Montpellier Frankrijk en een aantal woningen in Spanje.

Flexbrick Montpellier detail - Steenhandel Gelsing.jpg  Flexbrick Montpellier detail 1- Steenhandel Gelsing.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marc Mattijssen 06 - 53 15 83 89 of mail naar marc@gelsing-steenhandel.nl