Inhoud

Steenstrips zijn veelgevraagd, bijvoorbeeld voor toepassing in prefab metselwerk oplossingen of voor toepassing in combinatie met isolatiesystemen. Probleem is dat deze strips in veel gevallen uit hele stenen gezaagd moeten worden.Dit is arbeidsintensief, relatief kostbaar en niet duurzaam. Immers, een groot deel van de stenen dient weggegooid te worden. Bovendien gaat het zagen vaak met extra transportkosten gepaard: van steenfabrikant naar steenzagerij en vice versa.

Strips kunnen al langer direct als steenstrip worden geproduceerd.  Echter in veel gevallen gebeurt dit op een dusdanige manier, dat er beperkingen zijn in kleur en textuur.

Relatief nieuw is de mogelijkheid om steenstrips te produceren in de vorm van een splijtblokje. Deze blokjes kunnen relatief duurzaam en prijstechnisch gunstig geproduceerd worden. De blokjes worden net als de ‘gewone’ strengpersbakstenen gevormd door een persmond, gedroogd, gestapeld op de ovenwagen en in een baksteenoven afgestookt. Waardoor er eigenlijk nauwelijks beperkingen zijn in kleur en textuur.

De foto toont slechts twee kleuren en texturen; er zijn echter legio andere mogelijkheden.

Voor meer informatie, bel met Marc Mattijssen 06- 53 15 82 89 of mail naar marc@gelsing-steenhandel.nl