Inhoud

Als de onafhankelijk baksteenspecialist adviseert Steenhandel Gelsing niet alleen over baksteentoepassing bij nieuw- en verbouw maar ook bij renovatie- en restauratieprojecten. Door onze schat aan ervaring en uitgebreid netwerk bij steenfabrieken in binnen- en buitenland, zijn wij altijd in staat met een passende oplossing te komen.

Onderstaand een aantal  recent opgeleverde projecten:

Nationaal Park Hoge Veluwe

Via Quist Wintermans architecten raakten wij betrokken bij de restauratie van de  poortgebouwen bij het Nationaal Park “De Hoge Veluwe”. Hiervoor  lieten wij een kolengestookte vormbak steen namaken, die vrijwel identiek is aan de stenen die oorspronkelijk zijn toegepast bij de gebouwen en toegangspoorten door architect Berlage.

 

Museum Ons’ Lieve heer op Solder

De gevels van het Amsterdamse museum “Ons’ Lieve heer op Solder” zijn geheel nieuw opgetrokken uit de oorspronkelijke bakstenen. Voor aanpassingen in het metselwerk wilde  architect Claus en Kaan werken met een bijzondere, afwijkende baksteen: een terracotta-kleurige strengperssteen in lilliput-formaat (lxbxb ca. 140x100x30mm). Deze zijn op de juiste kleur en met een zeer kleine maattolerantie geproduceerd, zodat ze als lijmwerk met zeer dunne voegen, toegepast konden worden.

Mauritskazerne  te Ede

De monumentale Mauritskazerne te Ede is door Bouwbedrijf Kreeft gerenoveerd naar ontwerp van architectenbureau Sluijmer en Van Leeuwen. Steenhandel Gelsing leverde twee kleuren vormbakstenen en verschillende vormstenen voor de aanpassingen in het metselwerk.

Graag denken wij ook met u mee over uw renovatie- of restauratieproject. Neem hier voor contact op met Marc Mattijssen 06 - 53 15 82 89 of mail naar marc@gelsing-steenhandel.nl

Voor meer informatie: baksteen architectuur restauratie