Inhoud

Een innovatie uit India: grote, holle keramische geglazuurde 3D-stenen, waarmee een buitengevel gecreëerd kan worden met een unieke bewegende uitstraling. Een nieuwe keramische façade, ontwikkeld door 'Clay Club'; een brainstorm club van architecten die experimenteert met uiteenlopende materialen, waaronder keramiek. Het project op onderstaande foto is het eerst gerealiseerde project in India.

Door verschillende diktes en hoeken in de tegels (zie afbeelding 1 en 2)  ontstaat een fascinerend patroon van licht en schaduw. Dit creëert onder invloed van (zon)licht een voortdurend veranderende gevel die haast lijkt te bewegen.

De tegels worden gemonteerd met behulp van speciale rvs klemmen op een regelwerk tegen een dragende achterwand. De rvs klemmen worden met de keramische tegels meegeleverd. Doordat de tegels hol zijn, ontstaat een muur met isolatie waarde. Het formaat van een tegels is 254 x 254 mm, vervaardigd uit een hoge kwaliteit klei voorzien van een glazuurlaag. De tegels zijn verkrijgbaar in 2 kleurnuances: geel/beige en grijs/antraciet. De gevel kan volledig op maat worden gemaakt.

Ceramic Tile 2 - Gelsing Steenhandel_0.jpg

Buiten India zijn er nog geen projecten met dit unieke keramische product gerealiseerd. De randvoorwaarden om het in Nederland tot een succes te maken zijn echter aanwezig. Zo zijn de eerste tests op vorstbestandheid positief uitgevallen.

Net zo nieuwsgierig als wij? Ziet u de mogelijkheden en wilt u met ons de uitdaging aangaan? Neem dan contact op met Marc Mattijssen 06 - 53 15 82 89 of mail marc@gelsing-steenhandel.nl