Inhoud

Het Nordic systeem is een licht en snel te verwerken keramisch systeem, met de voordelen van een geventileerde achterconstructie. Dit systeem biedt de mogelijkheid om gevel en dak optisch met elkaar te verbinden. Dilateren is niet nodig zodat de façade zich toont als één geheel.

De keramische elementen hebben een lage wateropname van  ca. 2 a 3 % (m/m). Ze zijn vorstbestendig en kleurecht en in verschillende kleurtinten te verkrijgen: rood, geel en wit. De tegels van het Nordic systeem zijn leverbaar in één formaat: lxbxh ca. 365mm x 175mm x 30mm. Het aantal elementen per vierkante meter bedraagt 26 stuks.

Nordic systeem 3 - Steenhandel Gelsing_0.jpg  Nordic systeem 2 - Steenhandel Gelsing.jpg

De keramische tegels zijn relatief eenvoudig te plaatsen op een achterconstructie. De hoeken worden gemaakt met behulp van een speciaal L-profiel. Het systeem kan worden hergebruikt indien de tegels op de juiste wijze weer worden verwijderd. 

In Nederland is dit systeem nog niet toegepast. Samen met de fabrikant zijn wij op zoek naar een eerste  referentieproject. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Marc Mattijssen; 06 - 53 15 82 89 of marc@gelsing-steenhandel.nl

 

Nordic systeem 11 - Steenhandel Gelsing_0.jpg Nordic systeem 10 - Steenhandel Gelsing_0_0.jpg
Nordic systeem 8 - Steenhandel Gelsing_0.jpg