Inhoud

Altijd op zoek naar nieuwe producten heeft Steenhandel Gelsing een bijzondere baksteenfabriek in Noord-Frankrijk bezocht. Hier produceert men op traditionele manier strengpersstenen echter, en dat is uniek, zonder vacuümpers. Dit resulteert in een steen zonder perforatie welke relatief goed te verwerken is en met een authentieke, minder strakke textuur (dan de reguliere strengpersstenen).

De oorspronkelijke basiskleuren zijn geel en rood. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met grijze en witte kleurtinten. Het produceren van een aparte projectsortering is mogelijk evenals het mengen van verschillende steensorteringen. Er zijn twee formaten verkrijgbaar; Frans formaat (lxbxh = ca. 220x105x60 mm) of langformaat (270x100x50 mm). 

Enkele mogelijke kleursorteringen
Strengpers-be 1a_0.JPG Strengpers.be 2a_0.JPG
Strengpers.be 3a_0.JPG Strengpers.be 4a_0.JPG
Strengpers.be 6a_0.jpg Strengpers. be 5a_0.JPG

 

De stenen worden geproduceerd in een tunneloven, ze zijn vorstbestendig en worden geleverd met een CE-keurmerk of Delivery of Performance verklaring.

Voor een school in Roesselare (België) van Geurst & Schulze architecten, heeft Steenhandel Gelsing recent een speciale projectsortering van deze fabriek geleverd in Frans formaat. Op de foto's enkele details van het gevelmetselwerk van deze school. Klik hier voor meer foto's.

Detail school Roessselare - Geurst & Schulze architecten_0_0.JPG Detail school Roesselare - Geurst & Schulze architecten_0_0.jpg

Heeft u interesse in deze bijzondere Franse strengperssteen? Neem dan contact op met Marc Mattijssen 06 - 53 15 82 89 of mail marc@gelsing-steenhandel.nl

 

Strengpers.be 6a_0.jpg afbeelding widget