Inhoud

Sinds jaar en dag voert Steenhandel Gelsing geglazuurde stenen in haar leveringsprogramma. Sinds kort is er een interessant nieuw type glazuursteen op de markt: de Strengsteen.

De Strengsteen is een geglazuurde gevelsteen die wordt verlijmd, maar waarbij de voeg aan het zicht is onttrokken. De ontwerper kan zelf de uiterlijke vorm van de steen bepalen. Bouwen gaat sneller en innovatiever. Een voegloze gevel vraagt ook minder onderhoud.

De Strengsteen is mede ontwikkeld door architect Meindert Booij: ”Wat mij bij gelijmd metselwerk altijd zo stoort is de onregelmatigheid van de voegen en het al of niet zichtbaar zijn van de lijm en lijmresten. Daarom heb ik een steen ontworpen met een aangepaste doorsnede”.

Dit vraagt om een ander productieproces dan de huidige strengpersstenen: de klei wordt in de lengterichting van de steen door de mal geperst, hetgeen normaal gesproken niet het geval is. Hierdoor ontstaat de unieke mogelijkheid om de strekzijden van de steen naar wens tweezijdig te profileren. Daarbij kunnen -indien gewenst- beide strekken zelfs verschillend geprofileerd worden!

Naast de nieuwe mogelijkheden om zelf de vorm van de steen te bepalen, kan de Strengsteen worden voorzien van een glazuurlaag in vele kleuren.

Ergo: architecten en liefhebbers van een innovatieve gevel kunnen met de Strengsteen attractieve en onderscheidende gevels creëren!

Meer informatie over de strengsteen? Neem contact op met Marc Mattijssen 06 - 53 15 82 89 of mail marc@gelsing-steenhandel.nl