Inhoud

Sinds 1904 wordt in het Duitse Ostfriesland een hoge kwaliteit baksteen geproduceerd op oer traditionele wijze. Vanwege de exclusieve en unieke uitstraling heeft Steenhandel Gelsing deze originele turfgestookte strengperssteen uit de ringoven (opnieuw) in haar assortiment opgenomen.

De stenen worden allen van één kleisoort gemaakt, welke in de buurt van de fabriek wordt afgeticheld (= afgestoken). Afhankelijk van de plaats in de oven, krijgt de gebakken steen zijn kleur en kromming. 

De gebakken stenen worden met de hand uit de oven gestapeld en op kleur gesorteerd. Op deze manier ontstaan er verschillende sorteringen: variërend van rood-genuanceerd tot blauwpaars. De voorzijde en achterzijde (‘voetjeszijde’)  van de steen worden als zichtzijde gebruikt.

Leverbaar in verschillende formaten: gangbare formaten zijn het specifieke Oldenburger formaat (lxbxh ca. 220x105x52mm), Dünnformaat of Hamburger formaat (ca. 220x105x65mm). Als projectsortering zijn de gevelstenen ook in waalformaat leverbaar.

De stenen worden in het Oldenburger formaat ook als straatsteen in massieve uitvoering gemaakt, zodat het mogelijk is om de kleurtinten van de gevel in de bestrating door te zetten.

Bent u geïnteresseerd in deze exklusieve bakstenen? Neem dan contact op met Marc Mattijssen, 06-53 15 82 89 of mail marc@gelsing-steenhandel.nl

 

   

Terug naar overzicht