Inhoud

Sinds jaar en dag importeert Steenhandel Gelsing baksteen van de Zuid-Duitse fabrikant Gima. Zij hebben een uniek product in hun assortiment opgenomen: de breuksteen. De in Basel gevestigde architecten Herzog & De Meuron pasten deze steen onlangs toe en ook in Nederland is een eerste project in uitvoering.

De stenen hebben een afmeting van 280x102x85mm met in het midden en ronde perforatie. Door de steen op de bouwplaats te splitsen en vervolgens de stenen met de ruwe gebroken zijde als zichtzijde te gebruiken, ontstaat een unieke ruwe baksteengevel. Vooralsnog zijn er twee kleuren/sorteringen leverbaar: rood en wit. Andere kleuren op aanvraag.

Gima breuksteen rood - Steenhandel Gelsing_0.jpg Gima breuksteen wit - Steenhandel Gelsing_0.jpg

In het museum Küppersmühle is één van grootste privé collecties moderne kunst in Duitsland ondergebracht: de Stöher collectie.  Herzog & De Meuron architecten uit Basel maakten het ontwerp voor de transformatie van de voormalige  graanmolen en graansilo bij de binnenhaven van Duisburg. Er werd een nieuw volume toegevoegd, waarbij de unieke breukstenen zijn toegepast van steenfabrikant Gima in een rode kleurstelling. Eerder paste Herzog & De Meuron een dergelijke sortering al toe bij het Colmar museum in de Elzas.

 Gima breuksteen museum Küppersmühle 2a - Steenhandel Gelsing_0.jpg Gima breuksteen museum Küppersmühle 3 - Steenhandel Gelsing_1_0.jpg  
Gima breuksteen museum Colmar 3 - Steenhandel Gelsing_0.jpg Gima breuksteen museum Küppersmühle 3 - Steenhandel Gelsing_0.jpg  

 

Meer informatie? Neem contact op met Marc Mattijssen 06 - 53 15 82 89 of mail info@steenhandel-gelsing.nl