Inhoud

Naast gevelsteen behoort ook straatbaksteen tot het assortiment van Steenhandel Gelsing. Zo leverden wij de afgelopen jaren bijvoorbeeld de straatstenen voor het winkelcentrum in Dronten, voor de Openbaar Vervoers Terminal in Breda en voor het heringerichte plein aan de Oude Haven aan de Hoflaan in Vlaardingen.

Op het voormalig evenemententerrein aan de Hoflaan in Vlaardingen is de openbare ruimte opnieuw ingericht als kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied. Van Roosmalen van Gessel architecten tekende voor het ontwerp.  De architect zocht een krachtig rode straatbaksteen. Deze is verwerkt in combinatie met stroken en kantbanden van cortenstaal.

Vlaardingen:

Straatwerk Vlaardingen 1a - Steenhandel Gelsing_0.jpg  Straatwerk Vlaardingen 4a - Steenhandel Gelsing_0.jpg

De bijzondere onderdelen van het ontwerp zijn gebaseerd op de historie. Niet alleen is sprake van een projectie van de archeologische resten, maar ook verwijst de scheepshelling naar de vele verdwenen scheepswerven aan deze haven. Tenslotte wordt de relatie versterkt tussen het stadspark ‘t Hof, als deel van het oorspronkelijke landgoed, buitenplaats Ruytenburch, en de haven.

Wij vonden de gewenste straatbaksteen voor de architect en leverden pakketten voor machinaal straten in keper- en halfsteens verband.

Ook op zoek naar een bijzondere straatbaksteen?

Neem contact op met Marc Mattijssn 06 - 53 15 82 89 of mail info@steenhandel-gelsing.nl

Dronten en OVT Breda:

Straatstenen Dronten 1 - Steenhandel Gelsing_0.jpg Straatwerk Breda 2a - Steenhandel Gelsing_0.jpg