Appartementen Freilager Albisrieden Zürich 1 Appartementen Freilager Albisrieden Zürich 2 Appartementen Freilager Albisrieden Zürich 3 Appartementen Freilager Albisrieden Zürich 4 Appartementen Freilager Albisrieden Zürich 6 Appartementen Freilager Albisrieden Zürich 7
Project omschrijving
Appartementen Freilager Albisrieden Zürich
Typologie
Woningbouw
Architect
Office Winhov/Office Haratori
Plaats
Zürich
Jaar van realisatie
2016
Opdrachtgever
Züricher Freilager AG
Aannemer
Allreal-Gruppe
Fotograaf
Georg Aerni
Body

Het Freilager Albisrieden in Zürich Zwitserland is een handels- en industriedepot uit 1924 dat tot stedelijk gebied transformeert. De bestaande depotgebouwen aan de zuidzijde van de centrale promenade worden aangevuld met een kamvormig gebouw ontworpen door het ontwerpteam office haratori (Zürich) en office winhov (Amsterdam). Het gebouw bevat 270 woningen gelegen rond een centrale, groene hof.

Om samenhang te creëren tussen de bestaande baksteen depot gebouwen en de nieuwbouw hebben de architecten  er voor gekozen de tuinmuren en kolommen welke de balkons dragen, te metselen in baksteen. Voor Steenhandel Gelsing de opdracht om een baksteen te vinden welke qua structuur, kleur en formaat zo nauwkeurig mogelijk aansluiten bij de bestaande bouw.  Voor de aan de buitenzijde van het gebouw gemetselde dragende kolommen en tuinmuren is gekozen voor een oranje rood gemêleerde strengperssteen. Aan de binnenzijde is een lichte grijs-wit genuanceerde strengperssteen gebruikt. Beide sorteringen zijn speciaal voor dit project in een afwijkend formaat geproduceerd  (lxbxh 244x118x58 mm) en hebben vanwege hun dragende functie een hoge druksterkte.