Inhoud

Voor de renovatie van 144 portiekwoningen in de Verboomstraat in de wijk Oud-Charlois te Rotterdam leverden wij speciale bakstenen in Hilversums formaat. De stenen zijn voorzien van een zogenoemde gekamde structuur, net als de oorspronkelijk toegepaste bakstenen.

Steenhandel Gelsing raakte bij het project betrokken via GB&O te Houten. Zij zijn gespecialiseerd in onderhoud en het renoveren van de buitenschil van gebouwen. Onder architectuur van bureau BTR uit Rotterdam voerden zij voor hoofdaannemer Van Wijnen Stolwijk de gevelrenovatie uit.

GB&O vroeg Steenhandel Gelsing een passende steen te vinden. De bakstenen in de bestaande gevel kenmerkten zich door de unieke kleurstelling die varieert van geel tot rood-paars, het afwijkende formaat en de gekamde structuur. Omdat deze stenen als standaardproduct niet meer leverbaar zijn, zijn deze speciaal voor dit project nagemaakt en geproduceerd.

Restauratie Verboomstraat R'dam 1 - Steenhandel Gelsing - 1_0.jpg  Restauratie Verboomstraat R'dam 2a - Steenhandel Gelsing - 1_1.jpg
Restauratie Verboomstraat R'dam 3 - Steenhandel Gelsing - 1_1.jpg  Restauratie Verboomstraat R'dam 4b  - Steenhandel Gelsing - 1_1.jpg