Inhoud

Het voormalige V&D complex aan de Kalverstraat en het Rokin bestaat uit een samenstelling van gebouwen dat de afgelopen 100 jaar sterk zijn getransformeerd.  Een belangrijk deel werd ontworpen door de klassieke architect Caron in 1912 en, later in de jaren '30, door de Amsterdamse school architect Jan Kuyt.

Via architect Office Winhov raakten we bij dit project betrokken, waarbij wij voorstellen hebben gedaan voor de bakstenen voor de restauratie van het V&D gebouw van Jan Kuyt (beschrijving hieronder) en het Carongebouw en van de achttiende eeuwse pakhuizen (klik hier voor de beschrijving van deze projecten op deze website).

Het V&D gebouw van Jan Kuyt is opgetrokken uit glazuurstenen in Hilversums formaat. Omdat de gevel deels beschadigd was en eerder renovaties deels met afwijkende stenen waren uitgevoerd, waren er nieuwe galzuurstenen nodig. Hiervoor heeft Steenhandel Gelsing verschillende kleurproeven laten maken. Uiteindelijk is gekozen uit een mix van donkergroene en leverkleurige glazuurstenen met een matte glazuur, zodat deze zoveel mogelijk bij de bestaande gevel aansluiten.

Restauratie voormalig V&D pand A'dam 4 - Steenhandel Gelsing_0.jpg  Restauratie voormalig V&D pand A'dam 5 - Steenhandel Gelsing_0.jpg
 Restauratie voormalig V&D pand A'dam 6a - Steenhandel Gelsing_0.jpg  Restauratie voormalig V&D pand A'dam 7a - Steenhandel Gelsing_0.jpg

Restauratie V&D Amsterdam 1 - office winhov - 1_0.jpg
De werkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemer Van Wijnen Heerhugowaard.

Klik hier voor meer informatie over dit project op de site van Office Winhov.