Appartementen Gershwin Brothers 1 Amsterdam - LEVS architecten Appartementen Gershwin Brothers 2 Amsterdam - LEVS architecten Appartementen Gershwin Brothers 3 Amsterdam - LEVS architecten Appartementen Gershwin Brothers 4 Amsterdam - LEVS architecten Appartementen Gershwin Brothers 5 Amsterdam - LEVS architecten Appartementen Gershwin Brothers 6 Amsterdam - LEVS architecten
Project omschrijving
Appartementen Gershwin Brothers Amsterdam
Typologie
Woningbouw
Architect
LEVS architecten
Plaats
Amsterdam
Jaar van realisatie
2018
Opdrachtgever
Gershwin Brothers VOF
Aannemer
Hurks
Fotograaf
LEVS architecten
Body

In het hart van de Amsterdamse Zuidas zijn de Gershwin Brothers, George en Ira, opgeleverd. LEVS architecten ontwierp de 2 gebouwen in samenhang maar met elk een eigen karakter. Dit komt mede terug in de gebruikte grootformaat kolengestookte baksteen. 

George, het hoekgebouw van 12 lagen, is uitgevoerd in een crème en witte baksteen. Tezamen met het gebruik van ambachtelijk vervaardigd beton geeft dit een stoere en krachtige uitstraling. Ira, het kleinere gebouw van 7 lagen, is rijk gedetailleerd en warmer van kleur met 2-kleurig metselwerk in rode en gele baksteen.Het gebruik van baksteen loopt ook door in de gemetselde kademuren van de voor de gebouwen liggende gracht.

De Gershwin Brothers bestaan uit 160 huurappartementen, een restaurant en 2 ondergrondse parkeerlagen.

Lees ook  "Woongebouw Gershwin Brothers Zuidas opgeleverd" (Architectenweb)