Appartementen Square 1a, Amsterdam - LEVS architecten Appartementen Square 2a, Amsterdam - LEVS architecten Appartementen Square 3, Amsterdam - LEVS architecten Appartementen Square 4, Amsterdam - LEVS architecten
Project omschrijving
Appartementen Square Amsterdam
Typologie
Woningbouw
Architect
LEVS architecten
Plaats
Amsterdam
Jaar van realisatie
2016
Opdrachtgever
Wonam
Aannemer
Koopmans
Fotograaf
Marcel van der Burg
Body

Square in het hart van Kop Zuidas Amsterdam is een compact appartementen gebouw ontworpen door LEVS architecten. Het complex, van 5 tot 8 verdiepingen rond een groen binnenhof, bestaat uit 111 middensegment huurwoningen en een restaurant. Het ontwerp sluit aan bij zowel de omliggende gebouwen in Amsterdamse school als het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) buurt.  In het ontwerp is gekozen voor geprofileerd metselwerk en meerdere schakeringen baksteen.

 

Steenhandel Gelsing adviseerde bij de baksteenkeuze. In samenwerking met LEVS is gekozen voor een Duitse tafelperssteen (wasserstrich) in twee lichte kleuren; geel genuanceerd en brons genuanceerd. De gele sortering is bovendien deels voorzien van een witte engobe. Het formaat van de stenen wijkt af doordat is gekozen voor het grotere dikformaat (ca. 65 mm hoog). Deze Duitse tafelpersstenen hebben een relatief lage wateropname zodat ze ook op langere termijn mooi blijven en minder gevoelig zijn voor vervuiling.  

 

Lees ook "LEVS architecten levert appartementengebouw Square op" (de Architect)